فواید "خوردن غذاهای تند" برای بدن
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از محققان بین المللی به رهبری محققان انجمن علمی پزشکی چین دریافتند خوردن روزانه از غذاهای تند می تواند خطر مرگ ناشی از سرطان، بیماری های قلبی، ریوی و دیابت را کاهش دهد.
طی این پژوهش ۴۸۷ هزار و ۳۷۵ شخص ۳۰ تا ۷۹ ساله پرسش نامه هایی را در رابطه با سلامت عمومی، معیارهای سلامتی، مصرف غذاهای تند، گوشت قرمز، سبزی تکمیل کردند.
محققان عنوان داشته اند خوردن غذاهای تند می تواند خطر مرگ را در مقایسه با افرادی که غذاهای تند را کمتر از یک بار در هفته می خورند، ۱۴ درصد کاهش دهد و در افرادی که در کنار مصرف غذاهای تند الکل مصرف نمی کردند این درصد بیشتر گزارش شد.
علاوه بر این فایده مصرف فلفل در زنان بیشتر نمود پیدا می کند تا در مردان.
به گفته محققان، بعضی از عناصر زیستی موجود در فلفل می تواند بیانگر این رابطه باشند؛ فلفل تازه سرشار از ویتامین سی، کپسایسین و سایر مواد معدنی است.
کپسایسین اثرات ضد چاقی، ضد التهاب و خواص ضد سرطانی داشته و دارای آنتی اکسیدان های مفید می باشد.
اکثر مردم غذاهای تند را دوست دارند اما معمولا فقط به خاطر طعم مورد علاقه شان به خوردن آنها روی میآورند. البته اکثر افراد نیز به دلیل ترس از معده درد و بروز مشکلات گوارشی از مصرف غذاهای تند خودداری میکنند. غافل از اینکه مصرف ادویههای تند خدمت زیادی به سلامتی شان میکند. نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد که برخی مواد غذایی مانند فلفلها برای بهبود علائم سرماخوردگی و کاهش وزن مفید بوده و حاوی آنتی اکسیدانها و ترکیبات موثر در کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی هستند. در ادامه فواید غذاهای تند به طور خلاصه عنوان میشود.
پیشگیری از سرطان
برخی ادویهها ضد سرطان هستند. زردچوبه حاوی کورکومین است که یک آنتی اکسیدان قوی با خواص ضدسرطانی است. ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه و روغن زیتون باعث فعال شدن هر چه بیشتر کورکومین میشود. به عقیده برخی محققان کاپسایسین موجود در فلفل که تندی آن را نیز باعث میشود قدرت زیادی در نابودی سلولهای سرطانی (سرطان خون) دارد و باعث کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی پروستات میشود.
کاهش وزن
اگر به دنبال لاغری هستید بدانید که تند کردن غذاها به کاهش سریع وزن کمک زیادی میکند. برای این منظور فلفل، زردچوبه، دارچین و چوب میخک را دریابید. این ادویهها قادر هستند تا اثرات منفی چربیهای جذب شده از طریق مواد غذایی را کاهش دهند. ترکیب اصلی فلفل یا همان کاپسایسین یک ترکیب ترموژنیک است که باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود.
قلب سالم
نتایج پژوهشها نشان میدهند که در کشورهایی که غذاهای تندی مصرف میکنند خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی کمتر است. دلیل آن وجود فلفل و ادویههای تندی است که اثرات منفی کلسترول را کاهش میدهند و باعث بهبود عملکرد قلب میشوند. کاپسایسین با التهابی که عامل مشکلات قلبی است، مقابله میکند.
افزایش ویتامینهای بدن
افزودن فلفل به غذاها به دریافت ویتامینها و مواد معدنی توصیه شده کمک میکند. فلفلهای سبز و قرمز حاوی میزان متعددی مواد معدنی و همچنین ویتامین C هستند. ویتامین C باعث کاهش دوره ی سرماخوردگی میشود و از ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. توصیه میکنیم از مصرف فلفل دلمهای نیز غافل نشوید.
منبع: آرمان
نظرات شما عزیزان: